AMBULANTA JE ODPRTA

Z veseljem vam sporočamo, da naša ambulanta trenutno normalno deluje, a žal se epidemiološka slika nikakor ne popravi. Čaka nas resna in dolga zima. Še vedno velja Odredba o začasnih ukrepih na področju opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 ( UL RS , št.65/2020) po kateri lahko sprejmemo le paciente, ki imajo negativno epidemiološko anamnezo in nimajo prisotnih znakov okužbe dihal.

Obvestiti vas želimo, da ima v skladu s 4.členom Zakona o nalezljivih boleznih vsak pravico do varstva pred nalezljivim boleznimi in bolnišničnimi okužbami ter dolžnost varovati svoje zdravje in zdravje drugih pred temi boleznimi. Vse fizične osebe morajo v skladu z Zakonom o nalezljivih boleznih omogočiti opravljanje nadzora in izvajanje drugih ukrepov za varstvo pred nalezljivimi boleznimi. Zato vse paciente naprošamo, da pri triažiranju navedejo resnične podatke. Opominjamo vas, da navajanje neresničnih podatkov v skladu s 4.členom Zakona o nalezljivih boleznih pomeni prekršek, prav tako bomo v skladu s 177. členom Kazenskega zakonika, ki govori o prenašanju nalezljivih bolezni, primorani kršitelja kazensko ovaditi. Ustrezno in varno zdravstveno obravnavo vseh pacientov lahko zagotovimo le , če bomo seznanjeni z vsemi potrebnimi podatki.

Vljudno vas prosimo, da na termin pridete točno ob dogovorjeni uri, imate pokrita nos in usta z masko ter s seboj nimate več kot enega spremljevalca, ki mora počakati zunaj. Svetujemo vam , da si za obisk pri nas vzamete dovolj časa, saj bo obisk zaradi vseh novih ukrepov trajal dlje kot običajno. Ko pridete pred steklena vrata vhoda v ZP Mengeš pozvonite na zvonec z imenom ambulante, kjer ste naročeni in počakate. PROSIMO , DA SAMI NE VSTOPATE V PROSTORE ZDRAVSTVENE POSTAJE, in počakate na sestro. Nenaročenih pacientov do nadaljnjega ne sprejemamo, dosegljivi smo po telefonu in navadni ali elektronski pošti.

V primeru nujnih stanj ( določenih s sklepom št.2/41/2020 Odbora za zobozdravstvo)

  • močan zobobol (huda stalna bolečina, ko analgetik ne pomaga več),
  • akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura),
  • večja krvavitev ,ki se sama ne zaustavi,
  • poškodbe v področju zob (poškodbe v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline
    nas predhodno pokličete po telefonu po spodnjem urniku

ponedeljek 15.00 – 17.00
torek 9.00 – 11.00
sreda 15.00 – 17.00
četrtek 9.00 – 11.00
petek 9.00 – 11.00
tel. št. 01 723 81 92 ali info@dulardent.si

SOBOTA, NEDELJA IN PRAZNIKI
ZD Ljubljana Center, po predhodnem klicu na tel. št.: 01-472-37-18 med 8.00 in 13.00 uro,
www.zd-lj.si